Att byta bokhylla och byta perspektiv, från Karlstads universitet

Jag har varit gästforskare vid Karlstads universitet i två veckor. Att vara gästforskare låter väldigt tjusigt. I praktiken har det inneburit att professor Martin Åberg har lånat ut sitt kontor åt mig i två veckor och att prefekten Arne Larsson har försett mig med passerkort och tillgång till kopieringsmaskinen. Det har blivit några nya möten, några oväntade diskussioner och en del värmländsk vänlighet (eller är det bara dialekten?).

Det mest överraskande och givande mötet har dock varit mitt möte med bokhyllan på kontoret jag lånat. Jag har suttit mitt i ett annat forskningsfält och långsamt låtit nyfikenheten växa, bok för bok. Särskilt givande har det varit att titta på litteratur som knyter an till historisk forskning om människors nätverk.

Kanske gör vi det för sällan? Jag undrar vad som skulle hända om jag fick sitta i två veckor omgiven av en psykologs bokhyllor, eller en litteraturvetares?

Nå väl, nu lämnar jag in mitt passerkort och beger mig tillbaka till Göteborg. Tack Martin Åberg för lånet av kontor och tack till Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *